Ton Philips

Ton Philips heeft jarenlange ervaring in de zang. Misschien vind je het leuk om daarover op deze site iets te lezen.

Hij studeerde aan de Pedagogische Academie in Hilversum en tegelijkertijd aan het Ward Instituut te Roermond. In die tijd gaf hij muzieklessen aan twee groepen van de Antoniusschool in Kortenhoef. Hij behaalde zijn Ward diploma 1 en 2 inclusief het praktijkdiploma. Aan de Ped. Ac. (voorloper van de PABO) studeerde hij af met een 10 voor muziek.
Daarna gaf hij muzieklessen op een aantal basisscholen als vakleerkracht muziek. Ook gaf hij enige tijd verschillende vakken (waaronder muziek) in het Voortgezet onderwijs. Vervolgens werkte hij 8 jaar als muziektherapeut in 5 centra voor mensen met een beperking.

Hij organiseerde workshops Afrikaanse zang en dans en Braziliaanse muziek op een aantal basisscholen in Hilversum.

Wat de koordirectie betreft: vanaf zijn 17e dirigeerde Ton een kinderkoor in de Verrijzeniskerk in Hilversum. Op zijn 19e werd hij dirigent van twee koren in de kapel van het R.K. Ziekenhuis in Hilversum. Met één van de koren (Collegium Vocale Hilversum) nam hij deel aan het Korenfestival in de Italiaanse bedevaartplaats Loreto.

(Als kind had hij daar al twee keer gezongen. Ook zong hij de Matthäus Passion in het Concertgebouw in Amsterdam en in de Stadthalle van Hannover.)

Als dirigent gaf hij vele concerten, maakte hij radio-opnames, trad op in het Singer Museum en de Basiliek van Laren.
In 2010 richtte hij de Stichting Koormuziek Laren op waarmee hij vele Korenfestivals en herdenkingsconcerten organiseerde in Laren. Hoogstaande koren uit Nederland, Duitsland en België deden hieraan mee.

Ieder jaar geeft hij een Kerstconcert in de Johanneskerk van Laren. Afgelopen jaar voor de 11e keer!

Sinds een aantal jaren houdt hij zich o.a. bezig met mantra’s en heartsongs. Hij organiseerde verschillende groepen in Laren en Huizen en gaf enkele workshops daarin. In zijn mooie studio zijn verschillende instrumenten aanwezig die hij gebruikt tijdens zijn lessen.

Naast het dirigeren heeft hij veel plezier in het geven van lessen adem en stem. Zijn enthousiaste leerlingen blijven soms jarenlang zingen met Ton. Eén van hen was al meer dan 15 jaar een leerling bij hem en heeft een giga repertoire opgebouwd.

Wil je zangles nemen bij een ervaren en enthousiaste leraar, dan ben je welkom bij Ton. Tel: 06 1 222 95 40 of info@lw-oase.nl